Safranbolu Belediyesi kışlık konserve üretimine başlıyor
Safranbolu Belediyesi, atalık tohumlarla başladığı tarımsal üretimin hasatıyla salça, turşu ve kışlık menemen üretmeye başladı.
Yazıköy’de ve SAKEM seralarında bahar ayları itibariyle tarım üretimine başlayan ve geçtiğimiz haftalarda ilk hasadını yapan Safranbolu Belediyesi, ilk hasatlarını aceze yemeklerinde kullanmış ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmıştı. Yazıköy’de ekilen 10 dönümlük araziden verimli bir hasat aldıklarını belirten belediye ekipleri, reçel üretimi gerçekleştirdikleri çilek hasadının ardından domates hasadıyla salça, menemen ve sos üretmeye başladı. Bu üretimleri gerçekleştirmek için alınan salça makinesi, kendi üretimini yapan halkla ücretsiz olarak paylaşılacak ve kış hazırları için insanlara destek olunacak.
Belediye Başkanı Elif Köse ”Seralardaki mahsullerin bir bölümü kışlık olarak değerleniyor. Domateslerin 300 Kg. ile sos, salça ve menemen yapımına başlandı. Salça üretimi eski usulde uzun ve meşakkatli bir işti. Alımını yaptığımız makine ile hem zamandan hem de emekten tasarruf ettik. Kendi evlerinde kendi salçasını, menemenini yapmak isteyen vatandaşlarımızın da işini kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.
Bu kışlıklar aceze yemeklerinde kullanılacak olup bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine gidecek. Tohumluk ayrılan ürünler sayesinde seneye de sebzelerin üretimine devam edeceğiz. İsteyen vatandaşlarımıza da tohum desteğinde bulunacağız” dedi. Salça makinesini kullanmak isteyen vatandaşlar, belirtilen SAKEM merkezlerinde, bilgisi verilen gün ve saatlerde Kovid-19 nedeniyle sirkeli su ile yıkanmış olarak getirdikleri domateslerini işleme alabilecekler.
Safranbolu Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilendi
Safranbolu Belediyesi’ne bağlı Şehit Coşkun İşleyen Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.
Bakım ve Onarımını Yaptığı Otobüs Terminalini Kurban Bayramı Öncesi Hizmete Açtı.
Yeni Yüzüyle Safranbolu’ya yakışır hale getirilen otobüs terminali;
Bina dışında; dış cephe boyası ve otomatik kapıların yenilenmesi yapılırken ahşap malzemelerin de onarımı yapılan terminalin tabelasına yılın başında alınan Belediye Meclis Kararı ile kabul edildiği haliyle Safranbolu Şehit Coşkun İşleyen Şehirlerarası Otobüs Terminali ismi yazıldı.
Terminalde Neler Değişti
Peron tarafındaki otobüs güzergâhında kilit parkeler sökülerek asfalt uygulaması yapıldı. Yapı çevresindeki mevcut bozulmuş tretuvar sökülerek yerine baskı beton imalatı ile tretuvar genişletildi, çevre duvarlar boyandı, ızgara gideri, banklar, çöp kovaları yenilendi, yapı içi ve dışı tüm tesisat onarılıp ana yol tarafında peyzaj düzenlemesi yapıldı. Otobüs giriş çıkışı tek noktadan sağlandı.
Bina içinde; iç cephe boyası, tuvaletler, asma tavanlar yenilenirken zemin kaplaması değiştirildi. Danışma bankosu ve yazıhane gişelerine ait mobilyalar yenilendi, şeffaf çatı örtüsü yenisiyle değiştirilirken zemin terasına otomatik tente uygulaması yapıldı.
Belediye Başkanı Elif Köse, ”Otobüs terminali gibi kentleri sınırları dışına bağlayan ilk giriş kapıları görevi gören mekânlar o kentin genel durumu hakkında bilgi verir. Turizme açılan kapılarımızdan biri olan otobüs terminalimiz şehidimiz Şehit Coşkun’un adıyla ve yenilenen yüzüyle misafirlerimizi ve halkımızı en iyi şekilde karşılayacak ve yolculayacak” dedi.