Ana Sayfa Gündem ÇETİNKAYA “VERGİLİ, BİZİM AÇIKLAMALARIMIZIN 8 GÜN GERİSİNDEN GELİYOR”

ÇETİNKAYA “VERGİLİ, BİZİM AÇIKLAMALARIMIZIN 8 GÜN GERİSİNDEN GELİYOR”

36
0

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, “Soğuksu Mahallesinde 3. etap TOKİ çalışmalarının Mayıs ayı başında başlayacağını 6 Mart günü duyurduk, tam 8 gün sonrasında Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’nin sanki yeni bir habermiş gibi 14 Mart günü basına duyurması ilginç ” dedi

Çetinkaya, 6 Mart günü AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ile birlikte Soğuksu Mahallesinde düzenlenen miting de konuşmuş, burada 3. etap TOKİ çalışmalarının Mayıs başında başlayacağı duyurmuş, konuyla ilgili 9 Mart günü basında haberler şu şekilde yer almıştı:

Soğuksu Mahallesinde 3. Etap TOKİ konutları müjdesini veren Çetinkaya, “3. etap TOKİ’nin ihale hazırlıkları da bitti diyebiliriz. 1 Mayıs gibi yani Mayıs başı itibariyle de kazmayı vuracağız inşallah. Karabük halkımıza sürekli yapılamaz, edilemez diye çaresizlikler sunuluyor. Biz artık bu talihsizliklerden imkansızlıklardan kurtulmak istiyoruz. Bakıyoruz birileri imkansız diyor, yapamaz diyor. Gar sahasını yapamaz kaldıramaz diyor. Gidiyoruz bakanla görüşüyoruz. Bakanı Gar sahasına getiriyoruz. Diyorlar ki bakan dahi bu projeyi yapamaz. Karabük’e sürekli öğretilmiş çaresizlik pompalanıyor. Peki 81 vilayette olan birçok proje, TOKİ’ler çok hızlı, hayata geçiyor. Birçok kentsel dönüşüm, çok karlı bir biçimde halkın hizmetine sunuluyor. Ama bakın Karabük’e geldiğinizde, o olmaz, bu olmaz, yok efendim imkansız diyerek insanları çaresizliğe itiyorlar”  

Bu haberin tam 5 gün sonrasında Rafet Vergili, belediye kanalı ile basına şu haberi servis ettirdi:

Soğuksu 3 Etap ihalesi 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.
Soğuksu Mahallesinde 3.Etap Kentsel dönüşüm İnşaatı için ihale tarihi belli oldu. İnşaat yapım ihalesi 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili konuşan Vergili: “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Karabük halkına hayırlı ve uğurlu olsum. Şimdi sıra geldi yine yıllardır mücadelesini verdiğimiz Bayır Mahalle ve Kemiklidere Kentsel Dönüşüm Projelerini gerçekleştirmeye. En kısa sürede bu projelerimizin de ihaleye çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Karabük halkı çok iyi biliyor ki Yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün Eriyiz.”  

AK Parti Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya ise bu durum karşısında gazetecilere, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Biliyorsunuz şehrimizi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bey geldi. Valilik ziyaretinde Sayın Bakanımız ile sohbet ettik. Sohbet özeldi, basın yoktu, sadece il protokolü vardı. Bakanımız Soğuksu Mahallesi ve diğer yerlerdeki kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi. Bu sırada Soğuksu’daki 3. etap TOKİ’nin 6 Mayısta başlatılacağını iletti. Bizler zaten daha önce Bakanımız ile görüşmüş, Mayıs başında başlatılması için söz almıştık. Ve 6 Mart’ta bunu komşularımıza duyurmuştuk. Burayı Bakanlığımız TOKİ kanalı ile yapacak. Sohbette Sayın Vergili’de vardı. Bu konuşmanın ardından bir ara baktık Sayın Vergili yok olmuş. Koşa koşa gitmiş ve müjdeyi vermiş. Sayın Vergili kentte yaşananlardan bile bi haber. Sanırım çevresinde oluşturduğu medya ekibi bunu atladı.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz