Ana Sayfa Gündem DEPREMZEDEYİM YALANI İLE DOLANDIRICILIK YAPAN M.Ç YAKALANDI

DEPREMZEDEYİM YALANI İLE DOLANDIRICILIK YAPAN M.Ç YAKALANDI

55
0

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timi 15.02.2023 günü saat 09.30 sıralarında, Karabük’te faaliyet gösteren özel bir banka şubesinde kendisini depremzede olarak tanıtan şahsın durumundan şüphelenilerek takibe alındığı ve .şahıs kendisinin Şanlıurfa ilinden geldiğini, depremde bir kız çocuğunun vefat ettiğini, mağdur ve yardıma ihtiyacı olduğunu beyan ederek etrafından yardım topladığı tespit edilmesi ile birlikte göz altına alındığı öğrenildi.

Polis ekipleri, durdurarak sorgusunu yaptıkları şüpheli M.Ç’nin çok sayıda suç kaydının bulunduğunu ve Kastamonu’da ikamet ettiğini belirledi.Ekipler, “yardım” adı altında toplandığı değerlendirilen bir miktar paraya el koydu.

İşte Karabük Valiliğince konu hakkında yapılan açıklama; ” Görevlilerimizce şüphe duyularak hakkında gerekli kontroller yapılan ve yardım toplayan şüpheli şahsın; Pek çok olaydan suç kaydı olan M.Ç isimli şahıs olduğu, şahsın Kastamonu ilinde ikamet ettiği, çocuklarının sağ ve depremzede olmadığı görevlilerimizce tespit edilmiştir. Şahıs hakkında etraftan yapılan detaylı araştırmada bahse konu iş yerinde ve daha farklı yerlerde de depremzedeyim yalanı ile vatandaşlarımızdan topladığı paralar müştekilerine teslim edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda şahıs görevlilerimizce gözaltına alınmış olup işlemleri sonrasında Adli Mercie sevk edilecektir.Yaşadığımız Deprem Felaketi sonrasında tek yürek olduğumuz Aziz Yurdumuzda Vatandaşlarımızın hassasiyetlerini hiç kimsenin suistimal etmesine izin verilmeyecektir. Afet zedelerimize yapacağımız ayni ve maddi yardımlarımızın Karabük Valiliğimizce belirtilen Resmi Kurumlara yapılmasının bu tür fırsatçıların önüne geçeceği değerlendirilmektedir. İlimizde her türlü suç ve suç unsurlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir.”

KAYNAK KARABÜK GÜNDEM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz