Ana Sayfa Gündem DOLANDIRICILAR 127 BİN LİRASINI ALIRKEN POLİS ENGELLEDİ…

DOLANDIRICILAR 127 BİN LİRASINI ALIRKEN POLİS ENGELLEDİ…

112
0

Karabük-Safranbolu ilçesinde önce ki gün bir vatandaşın il merkezinde telefonla Dolandırıcılığa maruz kaldığı bilgisi İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ulaşınca derhal harekete geçen emniyet mensupları  dolandırılmak ta olan vatandaşın dolandırılmasına son anda engel oldular.

Son günlerde dolandırıcıların akla hayale gelmeyen yöntemler uyguladıklarını belirten Emniyet yetkilileri yine uyarılarda bulundular.Kendisini polis-savcı gibi tanıtan dolandırıcılara itimat edilmemesi konusunda sık sık uyarılarda bulunan emniyet birimleri, son olarak Karabük’te bir olayda vatandaşın dolandırılmasını engelledi.

Safranbolu’da ikamet etmekte olan bir (F.E) Vatandaşın kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından,  kimliğinin kopyalandığı, suç örgütlerine karıştığı şeklinde korku ve panik yaratıcı ifadeler ile evinde bulunan altınları bozdurarak parayı kendilerine göndermesini istemeleri konusunda alınan bilgiler ile harekete geçen Emniyet mensupları Karabük’te banka şubelerinde tedbir aldı. 

Karabük İl merkezinde faaliyet gösteren bankalarda tertibat alınarak titizlikle inceleme başlatan emniyet birimleri,  F.E. isimli vatandaşın evindeki altınları bozdurmak suretiyle 127.000 ₺ (Yüz Yirmi Yedi Bin Lira) tutarında ki parayı kendini dolandırmaya çalışan şahısların vermiş olduğu hesaba aktarırken engellendi.

Emniyet birimlerinin başarılı takip ve engellemesi ile 127 bin lirasını son anda kurtaran F.E   polis ekiplerine “ Beni arayan şahıs kendini POLİS olarak tanıttı, kimliğim kopyalanmış, suç örgütlerine karışmış dediler” ifadelerinde bulundu

Vatandaşlar üzerinde bu tür korku ve panik yaratıcı ifadeler ile baskı kuran dolandırıcılara inanılmamasını belirten Karabük İl Emniyet Müdürlüğü yetkili birimleri,  “Vatandaşımıza bozdurmuş olduğu altınları geri alması konusunda yardımcı olunmuş ayrıca dolandırıcılık olayını engelleyen ekiplerimize memnuniyetini ve teşekkürlerini bildirerek, konu ile ilgili olarak herhangi bir müracaatının olmayacağını söylemesi üzerine, dolandırıcılık konuları ile ilgili olarak bilgilendirilmiştir. Şehrimizde vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız ve mücadelemiz durmaksızın devam edecektir. Vatandaşlarımızdan kendilerini arayarak Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtıp para talep eden şahıslara itibar etmemeleri gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatırız.” şeklinde bilgiler verdiler

Kaynak KARABÜK GÜNDEM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz