Ana Sayfa Gündem Emekli Zammı İçin Enflasyon Farkının Açıklanması Bekleniyor

Emekli Zammı İçin Enflasyon Farkının Açıklanması Bekleniyor

61
0

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI İÇİN HER GÜN AYRI ZAM HABERLERİ ŞAŞIRTIYOR!

YAYGIN BASINDA ÇIKAN EMEKLİ VE MEMUR ZAM HABERLERİ SABIRLARI DA ZORLUYOR…YAPILAN HABERLERDE EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI UÇACAK!!! ANCAK REEL BÜTÇE VE ENFLASYON FARKLARI BELLİ, KESİN SONUÇ İSE ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA BELLİ OLACAK..

www.karabukgundem.com haberine göre Emekli maaş zammı için yaygın basında çıkan asparagas haberler sabırları zorluyor.

Emekli ve memur maaşlarına ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez 6 aylık enflasyon farkı oranına göre zam yapılmakta. Buna göre de Temmuz ayının başında açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranları ile 6 aylık fark da netleşecek.

Edinilen bilgilere göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranında her dönem olduğu gibi yine zam yapılacak. Doğal olarak SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında ocak – haziran dönemindeki enflasyon oranında artırılacak.  Yapılan açıklamalara göre, Mayıs ve Haziran aylarında enflasyon eksiye düşmediği takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında en az yüzde 15.21 oranında zamlanacak.

Enflasyon farkı zammı kök aylıklara yapılacak ve  bu artış sonrası 7.500 TL’nin altında kalan aylıklar, Hazinece 7.500 TL’ye tamamlanmıştı. Yapılan iddialara göre 2000 öncesi SSK’lıların en düşük kök aylığı 6.093 TL düzeyinde bulunuyor. Bu aylıklara yüzde 15.21 oranında zam yapıldığında kök aylık 7.020 TL’ye yükseleceği için, halen olduğu gibi temmuz ayından sonra da 7.500 TL aylık almaya devam edecekler..

Konuya ilişkin olarak basına yansıyan bilgilere göre,  7 bin 500 lira yapılan yaklaşık 9,5 milyon Emekli zammı almıştı.. Ancak yaklaşık 15 milyon Emekli var ve geriye kalanler için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  katıldığı bir programda yaptığı açıklamalara göre, düzenleme yapılacak. Düzenleme kişinin Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış şeklinde olacağı tahmin ediliyor

Bugüne kadar  Bakanlıklardan sızan bilgilere göre, 7.500 TL – 10.000 TL, 10 bin – 15 bin TL 15 bin – 20 bin TL arası ve 20 bin TL üzerindeki aylıklar için ayrı ayrı kademeli emeklililk artışları yapılması bekleniyor

 EMEKLİ ZAMMINDA 5 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

* 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

* 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

* 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26  üzerine enflasyon farkının geleceği belirtiliyor. Açıklanacak rakamlara refah payının da eklenmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz