Ana Sayfa Gündem “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” İlgi Görmedi!

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” İlgi Görmedi!

88
0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın çevreye ve yeşile karşı duyarlılığını artırmak amacıyla geçen yıl başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım tarihinin “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilmesi ile bu yıl ikincisi kutlanan “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında fidan dikim töreni Karabük’te ilgi görmedi

Ödemiş Köyünde düzenlenen fidan dikim törenine; Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, kurum müdürleri jandarma personeli, öğretmenler ve öğrenciler ile katılım sağlandı

Fidan Dikim Töreninde konuşan Vali Fuat Gürel, “Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artar bir konu olarak hep gündemde yerini korumaktadır. İlimizin %71’i ormanlık alana sahiptir. Ancak, ilimizde sanayileşme de gelişmiştir ve ekolojik denge üzerinde etkisi çoktur. Bu kapsamda, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin katılımı ile tüm yurtta, eş zamanlı olarak, 11 Kasım 2019 günü, saat 11.11’de başlayıp, 3 saat içinde 11 milyon fidan toprakla buluşturulmuştu.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında Ödemiş Köyünde çeşitli türlerden 3.500 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bununla birlikte Ovacık İlçemizde:1.500 adet, Safranbolu İlçemizde; 30.000 adet lavanta, Eskipazar İlçemizde Mermer Mevkiinde; 5.000 Adet ve Yenice İlçemizde; 1.180 adet fidan toprakla buluşturulacak.

Böylelikle, 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri çerçevesinde, Karabük ilimiz genelinde 11.180 fidan ve 30.000 lavanta dikilerek geleceğe nefes miras bırakacağız. Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes sloganıyla, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramında 83 Milyon hep birlikte “Bugün fidan yarın nefes” diyor dünyaya nefes veriyoruz. Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz