Ana Sayfa Gündem KARABÜK HIZLA KIRMIZIYA KOŞUYOR.

KARABÜK HIZLA KIRMIZIYA KOŞUYOR.

106
1

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs vaka yoğunluğuna göre hazırlanan risk haritasında 14 ilin renk kodu değişti. 13-19 Mart haftalık verilerine göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı 70 ilde arttı, 11 ilde azaldı. ‘Kırmızı’ (çok yüksek riskli) il sayısı ise bir haftada 25’ten 39’a çıktı. Bilim Kurulu üyelerinden yeniden kapanma sinyalleri gelmeye başladı. Karabük’te hızla Maviden sarıya ve turuncuya geçiş yaparken adeta kırmızıya koşuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 13-19 Mart’a ait her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını önceki gün Twitter üzerinden paylaştı. Koca, “Virüsü yok sayamayız. Onun normal hayatımızı elimizden almasına da izin vermemeliyiz. Bunu tedbirlere uyarak başarabiliriz” dedi. Koca dün yaptığı açıklamada da “Hafta içi riski her yerde düşürelim. Bilimin zaferi yakın olmasına yakın ama bazı kayıplar da zafer çok yakınken verilir, buna fırsat tanımayın” uyarısı yaptı.

KARABÜK’TE VERİLER GİZLİ TUTULUYOR

Karabük’te son günlerde KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde vaka sayısında ki yatışlarda yoğunlaşma görülürken, verilerin gizli tutulduğu iddia ediliyor.

Öte yandan Bilim Kurulu üyeleri “Mutant virüs hızla yayılıyor, 3. dalgaya dönülüyor. İller renklerine göre önlemlerini almalı” uyarısı yapmaya başladılar..

Bilim Kurulu üyeleri ayrıca, “Pandeminin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyoruz. Şu anda 3. dalgaya dönülüyor. İller tedbirlerini artırmalı. Yerel önlemler daha ön planda olmalı” diyorlar

ÖLÜMLER ARTIYOR

Kovid-19 vaka sayısının artışta olduğu Türkiye genelinde alınan önlemlere rağmen bazı kentlerde kurallar yine hiçe sayıldı. Önlemler/kısıtlamalar azaltıldı ve vaka sayıları artış gösterirken ölümler de yeniden çoğalmaya başladı.

SAMSUN’DA UYARILARA DİKKAT ETMEMİŞTİ

Türkiye’de son günlerde en çok vakanın olduğu ve ölümlerin yaşandığı İl Samsun olurken, Karadeniz’in metropol kenti içinde sık sık uyarılar yapılmış ancak kısıtlamaların hafifletilmesi ve kurallara uyulmaması sonucu kent kırmızıya dönüşmüştü.

Kaynak Karabük Gündem

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz