Ana Sayfa Gündem KARABÜK’TE BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

KARABÜK’TE BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

87
0

Karabük’te ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ nedeniyle 125 bin 210 adet fidanın toprakla buluşturulması adına yapılan organizasyon Ödemiş Köyünde daha önce yangın olan bölgede gerçekleşti.

Etkinliğe Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Siyasi parti İl Başkan ve Yöneticileri, Kurum İl Müdürleri, STK Temsilcileri, Vatandaşlar, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2019 yılından itibaren Türkiye’de 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edildiği için binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz diyerek, “Her sene milyonlarca fidan dikmeye başladık, bu yıl kişi başı 3’er fidan dikim kararı aldık, 252 milyonluk fidanı toprakla buluşturarak geleceğe nefes olacak, gerçekten önemli bir rakam. Bunun teker teker yerinin hazırlanması, fidanlığın hazırlanması, bakımının yapılması ve geleceğe taşınması çok kolay değil. Hem yangınlarla mücadelede hem de ormanlarımızı koruyan, geliştiren çok büyük bir kahramanlar ordusu var” ifadelerinde bulundu

Öte yandan Safranbolu’da da Milli Ağaçlandırma Günü nedeni ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda fidanlar toprakla buluştu.

Beştepeler Mevkii’nde Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen programa Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, kamu kurumlarının müdür ve amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz