Ana Sayfa Gündem Karabük’te Cumhur ve Millet İttifakı Adayları Belli Ancak Genel Merkezler Ne...

Karabük’te Cumhur ve Millet İttifakı Adayları Belli Ancak Genel Merkezler Ne Diyecek, Bekleniyor.!

88
0

Karabük’te Ak Parti-MHP’nin başı çektiği Cumhur İttifakı seçimlere ittifak olarak girerse parti tabanı adayları konusunda fikir jimnastiği yapmaya başladı. Öte yandan Cumhur ittifakının alacağı karara göre ne yapacaklarını konuşmaya başlayan Millet ittifakı CHP,İYİ,SP,DP gibi partilerde stratejilerinin seçim yasasına göre nasıl olması gerektiğini tartışmaya başladılar.

Ak Partide A ve B planı masada

A planı olarak Ak parti ve MHP Cumhur ittifakı olarak seçime girecek olursa güçlü isimlerin listede olacağı iddia ediliyor

İşte siyasi kulislerde konuşulan Cumhur İttifaki olarak seçime girilecekse Milletvekili adayları

  • Mehmet Ali Şahin
  • Rafet Vergili
  • İsmail Altınöz isimleri açıktan konuşulmaya başlanırken Ak parti tabanında MHP ile ortak (ittifak) seçimine girilemeyeceği böyle bir şartta partinin zararlı çıkabileceği ifade ediliyor.

B planı olarak Ak parti ve MHP ayrı ayrı isimler ile seçime gitmesi halinde ise,

Av İsmail Altınöz, Niyazi Güneş, Saime Öksüzoğlu, Tumirçin Saylar, Ömer Ayar, Cumhur Ünal isimleri ilk konuşulanlar arasında olurken Ankara ve İstanbul kökenli isimlerin de olabileceği görüşlerine yer veriliyor

MHP de ise ayrı liste çıkarsa Başkan Rafet Vergili’nin aday olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak Vergili’nin İstanbul yada Ankara’dan çok rahat aday olabileceği de konuşuluyor.

Millet İttifakı Ayrı Ayrı Listelerden Yana

Cumhur ittifakında a ve b planları masaya yatırılıp ne olacağı hesaplanırken Milet ittifakını oluşturan 6 lı masa da ayrı ayrı listelerin oluşumu konusunda neredeyse herkes hemfikir olmuş görünüyor.

Türkiye genelinde 6 muhalefet partisi sıkı bir politika işbirliği yaşarken Karabük’te bu görüntünün tam tersi yaşanıyor.

CHP adaylarının başında Eski il Başkanları Av Erdoğan Dinçel, İsmail Yılmaz, Bayram Karadağ konuşulurken Yılmaz ve Karadağ’ın aday adaylığı konusunda kesin kararlı oldukları ve çalışmalar başlattıkları ifade edilirken mevcut İl Başkanı Abdullah Çakır’ın da Genel Merkezin onayını alarak istifa edeceği ve aday adayı olacağı konuşuluyor.

Öte yandan tüm gözler CHP Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de .

Köse’nin aday olmayı düşünmediğini ancak siyasette bir günün bile uzun zaman olduğunu ve Genel Merkez kararlarının da çok önem arz edeceği şeklinde görüşler ifade etmesi kafaları karıştırmıştı.

İYİ parti de ise kafalar karışık. İlçe kongreleri tamamlayan İYİ parti İl kongresi sonrası adaylarını da net bir şekilde belirleyecek görünüyor. Ancak mevcut durunu ile Av Ali Çetin Aygün, Yalçın Kılıç, Mustafa Özata, Recep Akyel isimlerinin de şimdiden konuşulduğu görülüyor.

Saadet Partisin de ve Deva partisinde mevcut İl yönetim kurullarından aday çıkabileceği ifade edilirken diğer partilerde Genel merkez görüşleri doğrultusunda aday isimlerin belirleneceği konuşuluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz