Ana Sayfa Gündem Karabük’te “Dinamik Denetim Modeli” Başladı

Karabük’te “Dinamik Denetim Modeli” Başladı

62
0

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı “Dinamik Denetim Modeli” Bin personelin katıldığı denetimlerle başladı.

“Dinamik Denetim Modeli” kapsamında Vali Fuat Gürel beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile birlikte ilimizin en işlek caddesi olan Kemal Güneş Caddesi ile Ankara Caddesinde bulunan iş yerlerini ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.

Ziyaret ve Denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilerek kurallara uyulmaması durumunda yeniden yasakların geri gelebileceği uyarısında bulunuldu.

Yapılan denetimler sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Fuat Gürel, “1 Mart itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar tüm Türkiye’de yayınlandı. İl bazlı 4 grupta sınıflandırma yapıldı, il olarak biz orta riskli iller kategorisinde yer almaktayız. Mücadelemiz mevcut statümüzü korumak ve aynı zamanda risksiz iller kategorisinde yer almak. Ancak son zamanlarda görmekteyiz ki vaka sayılarımızda hafif bir yükselme var. Burada en önemli husus yeni açılan iş yerlerimizin çok dikkatli ve tedbirli olması. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Genel kurallarımız çok basit, maske mesafe ve temizlik.  Maskemizi çıkarmayıp hijyen kurallarına dikkat edersek bu süreci çok olumlu yerlere götürebiliriz. Burada asıl olan hem aşılama oranlarımızın yükselmesi hem de yaz aylarında bir ferahlama olacağından 1 Haziran’a kadar süreci olumlu götürebilirsek mevcut iş yerlerimizi kapatmadan, okullarda ki öğrencilerimizi de yüz yüze eğitime devam ettirerek süreci tamamlayacağız.

Dinamik Denetim Modelindeyiz, şu anda sahada bin kişilik bir ekip var, bütün Türkiye’de şu anda sahada binlerce denetim elemanlarımız var. Karabük’te bütün Kamu kurum ve kuruluşlarımızda görevli personellerimizden oluşan ekiplerimiz var, dinamik denetim modelinde odalar da dâhil oldu bu sayede hem esnaf denetimleri gerçekleştiriliyor, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda denetimler gerçekleştiriliyor. Esas amacımız vatandaşımızda bir duyarlılık oluşturmak, onlarla beraber olabilme, uzun süredir kapalı olan ve yeniden işyerlerini açan esnaflarımıza hayırlı işler dilemek. Bugün arkadaşlarımızla beraber sahadayız, esnaflarımızla görüştük inşallah bu süreci Karabüklüler olarak kurallara uyarak el birliği ile birlikte mücadele ederek kararlı bir şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın desteğini özellikle bekliyoruz, şehir dışına çok çıkılmasını arzu etmiyoruz, metropollere çok gidilip gelinilmesini istemiyoruz. Dışarıda bulunan hemşerilerimizin burada olan büyüklerinin gelmeden ihtiyaçlarını bizlere ulaştırmaları halinde biz onların ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Bu süreç içerisinde büyük hareketlilik virüsün yayılmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımızın kurallara uyması ile birlikte başarılı bir şekilde bu süreci noktalayacağız. Kararlar, uygulamalar yeni açıklandı iki haftada bir değerlendirmeler yapılacak, tabi mevcut durumumuzdan daha iyi yerlerde olmak istiyoruz. Açılan işyerlerimizin tekrar kapatılmasını arzu etmiyoruz, okullarımızda yüz yüze eğitimin devamını arzu ediyoruz. Eğer bir yerde virüsle alakalı bir yoğunluk olursa veya vaka sayılarında bir yoğunluk olursa oraları karantinaya alacağız, okulda olursa okulu kapatacağız, bir apartmanda olursa o apartmanı karantinaya alacağız ki diğer insanlara bulaşmasın. İkazlarımızı sürekli yapacağız ancak bir kısım esnaflarımız kurallara uymada sorun yaşatırsa bir müeyyideler uygulayacağız ki diğer esnaflarımız bundan etkilenmesin. Şu an yeniden ilave bir kararımız, kısıtlamamız yok ama iki hafta sonra ki durumumuza bakacağız. İnşallah vaka sayılarında şu anki durumumuzu korumuş olur ve yeni bir kısıtlamaya tabi olmayız.

İlimizde 35 Bin civarında aşılamamız var bunun 28 Bin civarı birinci doz, 7 bin civarında ise ikinci doz olarak yapıldı. Bundan sonra ki süreçte de hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Şunu da ifade etmek isterim ki teknolojik bir kısım yetersizliklerden dolayı aşıya ulaşamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa İl Sağlık Müdürlüğümüzde oluşturulan 03704338153 numaralı Koronavirüs Operasyon ve Aşı Çağrı Merkezimizi arayarak bize bildirsinler. Ekiplerimiz onları alıp sağlık ocaklarında, hastanelerde aşılarını yaptırır evlerine bıraktırırız.”diye konuştu.

‘DİNAMİK DENETİM MODELİ’ SAFRANBOLU’DA UYGULAMAYA BAŞLANDI

‘Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci’ nin başlaması ile İçişleri Bakanlığı Genelgesinde belirlenen hususlar doğrultusunda Safranbolu’da 300 kamu çalışanı ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla denetimler yapıldı.

Denetimler İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı,Safranbolu Belediyesi Zabıta ekipleri, Safranbolu TSO ve tüm kamu kurum ve kuruluşların katılımlarıyla devam etti.

Denetimler öncesi Kaymakam Türköz, Safranbolu Halk Kütüphanesi toplantı salonunda kamu kurum ve kuruluşların başkanları ve daire müdürleri ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kaymakam Türköz; “ İçişleri Bakanlığı’mızın açıklamış olduğu genelge kapsamında ‘Dinamik Denetim Süreci’ ne geçtik. Bu denetim süreci esnaf ve vatandaşlarımızı bilgilendirerek normalleşme sürecinde ilçe bazında sarı alandan, mavi alana hızlı bir şekilde geçiş sağlamaktır. Bu geçişle birlikte esnaf ve vatandaşlarımızın destekleri ile birlikte virüs ile mücadelede önemli bir yol kat etmiş olacağız. Her gittiğimiz ziyarette önceliğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Maske – Mesafe –Temizlik kurallarına uymamız gerektiği noktasında vatandaş ve esnafı bilgilendireceğiz. Önemli bir sorumluluğu üstelenen tüm daire müdürlerimize ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın başkanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, esnaf- vatandaş bir olup hızla normalleşme sürecine inşallah en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz