Ana Sayfa Gündem KARABÜKTE YEREL SEÇİMLER VE CUMHUR İTTİFAKI

KARABÜKTE YEREL SEÇİMLER VE CUMHUR İTTİFAKI

178
0

 Karabükte yerel seçim atmosferi günden güne hızlanıyor.

2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine bir AKP- MHP çekişmesi göreceğimiz aşikar.

İktidar, rakibine nazaran genç bir adayı Karabüklünün takdirine sunmuş durumda.

  Seçim sathı mailine girdiğimiz bugünlerdeyse Rafet Başkan tarafından rakibine karşı propagandalar başladı.

Rakibi ile alakalı oldukça iddialı açıklamalarda bulunan Vergili kendini bir adım önde görüyor bence. Özellikle emekliye son günlerde ücretsiz su kullandırımı ve ücretsiz ulaşım vaadini hemen gerçekleştirmesi seçimde kendisini bir adım öne geçirmiş olabilir.

   Burada önemli olan Ak Partinin adayının nasıl bir yol izleyeceği.

Ak partinin adayı Özkan Çetinkaya’nın önünde iki yol var. Ya mevcut başkan gibi karşı propaganda geliştirip sözlü ithamlarda bulunacak ve gündem oluşturacak ya da bu tarz söylemlere cevap vermeyerek Karabük için projelerini halka anlatarak oy toplamaya çalışacak.

  İkinci yol daha doğru olur gibi görünüyor. Çünkü Karabüklünün bu kısır çekişmelerden hoşlanmadığı aşikar.

Bu tarz atışmalar tarafları daha da kutuplaştırmakta ve bu durumun kimseye de bir faydası olmadığını 2019 seçimlerinde gördük.

SAFRANBOLUYU DEĞİL SAFRANBOLULUYU KİM KAZANACAK

Karabük denilince ilk akla gelen gözdesi Safranbolu da ise durumlar daha karışık. Şu ana kadar sadece CHP VE İYİ Parti adaylarını açıklamış durumda. Ak Partinin Safranbolu için açıklayacağı aday bekleniyor.

 Ama burada önemli olan Ak partinin adayı açıklaması kadar Milliyetçi Hareket Partisinin aday gösterip göstermeyeceği. Henüz Cumhur İttifakının iki paydaşından da bir aday açıklaması gelmedi.

Dört büyük partinin de aday gösterdiği durumda Safranbolu’da tıpkı Karabük’te olduğu gibi bir demokrasi şöleni yaşanacaktır. Her partinin aday göstermesi halk iradesinin sandıkta görülmesi açısından da önemli. Merkezde de Safranbolu’da da %30-35 civarı oy olan parti kim olursa belediye başkanlıklarını alır gibi duruyor.

Adayları bekleyip görelim daha neler neler olacak ne sular kaynayacak.

2019’da olduğu gibi mevcut ekonomik ortam seçimin kaderini tayin edebilecek mi yoksa başka faktörler daha mı etkili olacak bunu hep birlikte göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz