Ana Sayfa Gündem KBÜ REKTÖR ATAMASI BU AY İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK

KBÜ REKTÖR ATAMASI BU AY İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK

112
0

Karabük Üniversitesinin iki dönem Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın görev süresi 24 Mayıs itibariyle sona ermesi ile yeni Rektör ataması için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Mülakata çağrılan 44 Profesörden 25 tanesi Karabük Üniversitesinde görev yapan isimler olurken, 19 unun da harici üniversitelerden müracaat ettikleri yine toplam Rektörlük için müracaat eden 44 isimden 6 Profesörün mülakata girmedikleri belirtildi.

Yüksek Öğretim Kurumunda (YÖK) mülakata alınan adayların, çalışmasını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a raporun verildiği, adaylar içinden birinin de atanması için geri sayımın başladığı öğrenildi.

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılan mülakat sonrasında jüri tarafından belirlenen isimlerin dosya halinde Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmesi ile birlikte KBÜ dahil 11 Üniversite Rektörünün Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından atanması beklenirken, Karabük’ün bu sefer Kenti bilen, CV si karıyerli, Üniversite içinde kabul görecek, şehir ile bütünleşecek ismin olması yönünde beklentilerin de üst seviyede olduğu ifade ediliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne, Karabüklü bir ismin atanması konusunda görüş beyan eden konuya yakın kaynaklar, siyasetin de bürokrasinin de ve bölge halkının da bu konuda beklentisi olduğunun altını çizmeleri dikkat çekiyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tüm bu değerlendirmelerden bilgisi olduğunu vurgulayan kaynaklar Rektörlük atamasının bu hafta içinde atabileceğini iddia ediyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz