Ana Sayfa Gündem Koronavirüs Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

Koronavirüs Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

58
0

Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ilimizde uygulanan tedbirler ve ilave alınacak tedbirleri değerlendirme toplantısı, Vali Fuat Gürel Başkanlığında Valiliğimiz Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, Kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Yeni Korona Virüs Hastalığı ve Tedbirleri, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda ülkemiz genelinde alınan tedbirler, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra alınması gereken ilave planlamalar gözden geçirildi.

Hastalığın mümkün olduğunca az sayıda vatandaşımızı etkilemesi ve yayılımının önlenmesi için tüm kurumlarımızın azami dikkat göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Gürel, vatandaşlarımızın özellikle sosyal medya üzerinden yapılan asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ederek, “Sağlık Bakanlığımız konu üzerinde en başından beri titizlikle duruyor, aynı hassasiyeti bizlerde gösteriyoruz. Dün akşam itibariyle ülke genelini kapsayan bir dizi önlem alındı. Bu önlemler dâhilinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başta okullarımız olmak üzere toplu olarak kullanılan ve bulunulan yerlerin dezenfektasyon işlemlerini gerçekleştireceğiz. Halkımız müsterih olsun, gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Ayrıca temizlik, gıda ve tıbbi malzemelerle ilgili yasadışı fiyat artışları ile ilgili tüm birimlerimiz saha da çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın böyle bir durum tespit etmeleri halinde Alo 175 Tüketici Danışma Hatlarına müracaat etmelerini rica ediyorum. Üstüne basarak söylüyorum Sosyal Medyada yapılan kaynağı belli olmayan haberlere kesinlikle itibar etmemelerini istiyorum.”diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz