Ana Sayfa Gündem MİLLETVEKİLİ AKAY SOĞUKSU TOKİ MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ AKAY SOĞUKSU TOKİ MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ

33
0

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay ve beraberindeki CHP Heyeti, Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi’ndeki TOKİ mağdurlarını ziyaret etti.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve beraberindeki CHP heyeti Soğuksu Mahallesi’nde 2 yıl önce TOKİ tarafından yıkılan, yapılmayan evlerin mağdurlarını ziyaret ederek alan incelemesinde bulundular.

İki Yıldır Soğuksu Sakinleri Mağdur Ediliyor

Soğuksu Mahallesi mağdurlarını ziyaret eden Akay, “Karabük civarında ziyaretlerimize devam ediyoruz. Belediye Başkan Adayımız Bayram Karadağ ve parti örgütümüzle birlikte Soğuksu Mahallesi’ndeyiz. Buradaki mahalle sakinlerinin inanılmaz şikayetleri tarafımıza ulaştı. Bizzat ben de yerinde görüp tespit etmek istedim. Şu gördüğünüz arka bölgede dört yüz civarında konut vardı. Bu konutlar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek üzere yıkıldı. Burada yaşayan hemşehrilerimizde muhtelif yerlerde kiralarda hayatlarını devam etmeye çalışıyorlar. Halbuki kira yardımı yapılacaktı ve kentsel dönüşüm kapsamında bölgeye süratle yeni evler yapılacaktı. Görüyoruz ki bir gıdım ilerleme yok. Hemşehrilerimiz mağdur vaziyette.

Sayın Bakan Karabük’e Geldi, Mağdurları Es Geçti

Buradan TOKİ’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyor: Sayın Bakan’a bugün Karabük’tey muhtelif ziyaretlerde bulundunuz. Bu bölgeyi acaba gördünüz mü? Bu sorunu nasıl gidereceksiniz? Buradan size açıkça sesleniyoruz, bu sorunu çözün.

İlk Evin, İlk Arsam Projesi Mağdurlarının Sorununu Çözün

Ayrıca bu bölgede ilk evim, ilk arsam, ilk iş yerim projesi kapsamında 2022 yılının ekim ayının son haftası ve kasım ayının ilk haftası müracaatlar kabul edildi, kura çekildi. Bir milyon kişi. Her birinden 500 TL ücret alındı. Bu kişilerin de yeri yurdu belli değil. Arsaları belli değil, evleri belli değil, iş yerleri belli değil. Tapular verilmedi. Bırakın tapu vermeyi yer tahsisi de yapılmadı. Bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerekiyor.

TOKİ, Soğuksu’nun Mağduriyeti Bir An Önce Gidermeli

Buradaki hemşerilerimiz kira baskısı altında, pahalı kiralar altında ezilmiş durumda, bir an önce evlerine kavuşmayı bekliyorlar. Sayın Bakan başta olmak üzere TOKİ’yi ve bütün yetkilileri uyarıyoruz. Bu sorunu bir an önce çözün.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz