Ana Sayfa Gündem Ruslar; “Korona Virüs Aşısı İçin Testlere Başladı”

Ruslar; “Korona Virüs Aşısı İçin Testlere Başladı”

129
0

Haber ajanları Rusya’nın İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, tüm dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı geliştirilen aşı prototiplerinin testlerinin başladığını duyurdu.

Alınan bilgilere göre uzmanların hücresel ve hümoral bağışıklık yanıtı oluşturacak en güvenli ve umut vaat eden prototipleri elde etmesi gerekirken bilim insanları aşının uygulanmasının yılın dördüncü çeyreğinde mümkün olması bekleniyor

BAKAN KOCA DAN KİT MÜJDESİ

Öte yandan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında TBMM’de bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yarın olma ihtimalini yüksek gördüğümüz, olmazsa 1-2 gün içerisinde devreye sokacağımız yeni tanı kitlerini kullanacağız. Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapılabilir seviyeye geleceğiz” dedi.

Bakan Koca; “Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapabilir olacağız. Özellikle önümüzdeki bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Antijel üzerinden hızla sonuç veren bu tanı kiti içinde bütün illerimize vererek, pozitif çıktığında bütün ülkeye yaymak üzere bir planlama yaptığımızı, yarın da geleceğini müjdelemek istiyorum.

Hedef de 10 – 15 bin yapabilir hale gelmek istiyoruz. Özellikle yurt dışından gelen 1 Mart itibariyle bugüne kadar gelen kişi sayısı 372 bin kişi olduğunu gördük. Sadece bir günde 132 bin aile hekimlerimiz üzerinde tarama yapıldığını söylemek istiyorum. Başta aile hekimlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz