Ana Sayfa Gündem SAFRANBOLU DA FESTİVAL ETKİNLİKLERİ İLE YER YERİNDEN OYNADI

SAFRANBOLU DA FESTİVAL ETKİNLİKLERİ İLE YER YERİNDEN OYNADI

152
0

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 23. sü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festivali ilk günü kortej yürüyüşü ve festival meşalesinin yakılması ve Manuş Baba konseri ile başladı. 2.Gün tüm gün boyu süren etkinlikler sonunda akşam Kolpa ve Eypio konserleri ile de adeta yer yerinden oynadı..

FESTİVALDE 1. GÜN

23 yıldır aralıksız devam eden bir sanat festivalinin, 3 yıldır Festival Komitesi Başkanı unvanı ile görev başında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Köse Festivalin açılış konuşmasında; “Festivalin kesintisiz süregelmesini sağlayan önceki dönem Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Safranbolu’muz özel bir kent. Özelliğini mimari yapısından almasının yanında, insanının kültüre ve sanata verdiği önemi göz ardı edemeyiz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bunun en görünür kanıtı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün öncülüğünde organize edilen etkinliklere baktığınızda, sanatsal söyleşi ve gösterimlerin yoğunluğunu fark edeceksiniz. Bu alanda en önemli desteği aldığımız Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ekibinin varlığı büyük şansımız. Onların aracılığıyla ulusalda etkileşim halinde olduğumuz yönetmenler, yapımcılar, senarist ve akademisyenler var. Festivalimiz, özellikle yaptığımız yarışmalarla uluslararası boyut kazanıyor. Yurt dışından o kadar çok başvuru oluyor ki, bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.  Kültürel Miras ve Korumacılık ana temasıyla düzenlediğimiz festivalimizin bu seneki yan temasını, “Yerel Mutfak” olarak belirledik. Safranbolu’muzun yöresel yemeklerinin de gündeme gelmesini kararlaştırdığımız Festival Komitesi toplantısında, bu konudaki en önemli sorumluluğu Safranbolu Turizm İşletmeceleri Derneği aldı. Biz öncüyüz ancak onlar faaliyetlerin hazırlığını yaptılar ve bunun yanında, konaklama meselesi için ellerini taşın altına koydular. Ben, “Biz birlikte güzeliz.” derim hep. İşte; 4 gün boyunca söyleşiye, sergiye, tiyatroya, halk dansları ve film gösterimlerine, yöresel yemek çalışmalarına, konserlere doyacağımız 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festival’imizin arkasında kocaman bir ekip var. İyi ki varsınız… Festivalimizin, kentimize güzellikler getirmesini diliyorum. İyi eğlenceler.” dedi


Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “ Festivalin bu kadar uzun yıllardır sürdürülmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade ederken Safranbolu’nun tanıtımına da büyük katkı sağlayan festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Protokol üyeleri festival meşalesini yaktı. Gece Gala Film Gösterimi ve Manuş Baba konseri ile sona ererken meydanı dolduran binlerce Safranbolulu gönüllerince eğlendi.

FESTİVALDE 2.GüN

. 2. Gün etkinlikleri, saat 13.00’te Cinci Han’da başladı. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin (SAFTİD) organize ettiği seminerde, Safranbolu Yerel Mutfağına İstanbul’dan Profesyonel Bakış konusu işlendi. Ardından, restorasyonu tamamlanan Asmaaltı Sokak’taki 23 tescilli yapının açılışı yapıldı. 

Karabük Valisi Fuat Gürel İhale bedeli 904 bin tl olan cephe restorasyon projesi; Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun oluru ile ve Karabük Valiliğin destekleriyle gerçekleştiğinin altını çizerek Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun Turizm de hak ettiği yeri bulması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Vali Fuat Gürel, Asmaaltı Sokak’taki dükkanların sadece turistik yer olmadığını, dükkanların tamamının işlevsel halde olduğunu belirterek, Safranbolu gibi bir şehirde her ay etkinlik olması gerektiğini söyledi.

. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla düzenlenen 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde Mehmet Yıldırım’ın evine “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü” plaketi çakıldı.

Gece ise sahne alan ünlü şarkıcı Kolpa ve ünlü rapçi Eypio hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz